הדרכה למטפלים

ברגעים מסוימים – תוך כדי שאנחנו נמצאים שם עבור המטופלים שלנו,

ומעניקים להם הקשבה, החזקה, אמפטיה ועושים מאמץ להבין לעומק מהם המקורות העמוקים של הסבל בו הם משתפים אותנו –

ברגעים מסוימים עולה בתוכנו השאלה:

ומי מטפל בנו?

מי מטפל במטפל?

ההדרכה המקצועית, שניתן לקבל אצל מטפל ותיק ובעל ניסיון רב שנים, היא אחד המקומות שמאפשרים למטפל את כל אלה: היא עשויה להעניק למטפל החזקה והקשבה, תמיכה וחיזוק, התבוננות וחשיבה משותפות על אתגרים טיפוליים, אמפטיה.

ההדרכה היא המקום בו המטפל מוזמן להניח את הקשיים, את האתגרים ואת השאלות האישיות והמקצועיות שמעוררת בו עבודתו הטיפולית ולעבד את חוויותיו כמטפל. היא מאפשרת לו להתבונן בעין חדשה ומודעת יותר בתהליכים שמתרחשים בטיפולים שהוא מנהל, ומעודדת שכלול של מיומנות טיפוליות שונות כמו הצבת גבולות, אמפטיה ללא הזדהות, הקשבה לעצמו ולמטופל שלו.

הדרכה טובה לא מדברת רק על הקשיים והשאלות, היא גם מקום להתבוננות בחוזקות, מצע לגדילה ולצמיחה. עליה לאפשר למודרך לחפש ולמצוא את הדרך הייחודית והאישית שלו, ולתמוך בגיבוש הזהות המקצועית שלו.

הדרכה יכולה גם לסייע למי שמועסק במקום ציבורי לקבל נקודת מבט שרואה את המסגרת מהצד ואינה מושפעת מיחסי הכוחות במערכת.

הדרכה טובה עשויה להיות מסע משותף שמגדל ומצמיח את המדריך ואת המודרך כאחד.

כמדריכה, אני מגייסת את נסיוני רב השנים כביבליותרפיסטית וכפסיכותרפיסטית בגישה פסיכואנליטית  בטיפול בחרדה ודיכאון, בהפרעות אכילה ובטראומה מורכבת ובהדרכת סטודנטים בעבודתי במערכת ציבורית  (במרפאה לבריאות הנפש “הנוטרים”, השייכת לבי”ח שלוותה), את ניסיוני בטיפול במגוון רחב מאד של קשיים בקליניקה הפרטית, ואת הניסיון הרב כמדריכה רשומה מטעם יה”ת, כדי לתמוך במטפלים המגיעים אלי למפגשי הדרכה.

במפגשים אלה המודרכים ואני חושבים יחד על השאלות שעולות מתוך הטיפולים שהם מנהלים. לעיתים אנו זקוקים למבט פסיכואנליטי, לעיתים אנו מחפשים דימוי שיעזור לנו להעמיק את ההבנה החווייתית, לעיתים נחזיק ביחד את תגובתו הרגשית של המטפל למצוקות של המטופל שלו, לעיתים אנו נעזרים בכתיבה, ולפעמים אנו נזקקים דווקא להתבוננות אבחנתית, פסיכיאטרית, ולחשיבה מערכתית שתאפשר לגייס כוחות נוספים לטובת המטופל.

ההדרכה מתקיימת בקליניקה שלי בהרצליה או בזום.

לתאום פגישה ניתן להתקשר לטל. 054-4587504

או לשלוח פרטים להתקשרות בטופס למטה

מומו הקשיבה כך, שאובדי עצות או הססנים ידעו לפתע בדיוק נמרץ מהו רצונם. ביישנים וחיישנים מצאו בליבם הרגשת חירות ואומץ. אומללים ומדוכדכי-נפש מצאו בטחון ושמחה.

כך ידעה מומו להקשיב!”

“מומו”, מיכאל אנדה

תפריט נגישות